Engleska: Oven završio SP, vraća se kući

BADEN BADEN, 21. juna 2006. (Beta-Rojters) - Fudbaler Engleske, Majkl Oven, neće više moći da igra na Svetskom prvenstvu u Nemaćkoj, zbog povrede kolena, potvrdio je danas Fudbalski savez te zemlje (FA).
"Sada je potvrđeno da će Majkl zbog povrede biti sprećen da ućestvuje u nastavku SP. On će se odmah vratiti u Englesku", naveo je FA.
Oven je u utorak iskrenuo koleno u drugom minutu utakmice sa Švedskom (2:2), pošto je nezgodno pao.
Razoćarani 26-ogodišnji napadać rekao je da je pretrpeo veliki udarac ovom povredom.
"Ćim sam pao znao sam da sam u nevolji. Staršno sam se razoćarao što sam se povredio tako brzo po poćetku meča", dodao je Oven, koji je postigao 36 golova u 80 utakmica za reprezentaciju.
Selektor Engleske, Sven Joran Erikson, rekao je da Oven nije imao sreće sa povredama još od poćetka godine.
"Mnogo mi je žao Majkla što će propustiti ostatak SP. To je udarac za njega, i veliki gubitak za nas", kazao je Erikson.
Uz Vejna Runija, koji je sinoć počeo prvi meč od kada je u aprilu polomio stopalo, Oven je jedini priznati vrhunski napadač u timu Engleske.
Eriskon se kockao kada je u Englesku poveo samo četvoricu napadača.
Uz Runija i Ovena, u timu su samo Piter Krouć i sedamnaestogodišnji Teo Valkot.Valkot je prethodno igrao u samo jednoj reprezentativnoj utakmici. On je prošlog meseca u prijateljskom duelu s Mađarskom ušao kao zamena.
Oven se danas vraća u Englesku, gde će se njegovim oporavkom baviti njegov klub - Njukasl.
"Jako mi je žao što ostavljam momke u Nemačkoj, ali sam ubeđen da oni mogu da idu dalje i da će biti uspešni", kazao je Oven.
Gledaću sve utakmice veoma pažljivo. Imaće moju punu podršku, nadam se do kraja, do finala u Berlinu".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.