Janković odabrao orliće za Bosnu

Reprezentacija Srbije odigraće 29. februara na terenu beogradskog BSK-a prijateljsku utakmicu sa selekcijom Bosne i Hercegovine, a sa Farskim Ostrvima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sastaće se 5. juna.

"Mlada reprezentacija nastavlja ciklus priprema za kvalifikacije. Naredni meč igraćemo na Farskim Ostrvima u junu i ovo nam je jedina prilika da se okupimo", rekao je Janković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Mladi fudbaleri Srbije okupiće se u ponedeljak 27. februara i pre meča odradiće dva treninga u sportskom centru u Staroj Pazovi.

"Igraćemo utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom na veštačkoj travi kako bismo se privikli za sledeći meč kvalifikacija", rekao je Janković.

On je dodao da je do sada reprezentacija odigrala pet mečeva i postigla devet golova.

"Drago mi je da iz dobrog tima ide dobar rezultat i da svaki igrač izvlači ličnu korist. U tom slučaju, naš rad dobija smisao", rekao je Janković.

Srbija je na prvom mestu u Grupi 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. godine u Izraelu.

Selektor Srbije objasnio je da u narednoj utakmici neće igrati Nemanja Gudelj i Marko Šćepović, koji se oporavljaju od operacije kolena.

On je pozvao Miloša Kosanovića, koji igra u poljskoj ligi, kao i Ognjena Mudrinskog iz Jagodine, koji je već bio na mini-pripremama reprezentacije u decembru, kada je ostavio odličan utisak.

Na spisku selektora mlade fudbalske selekcije Srbije za meč s Bosnom i Hercegovinom nalaze se sledeći igrači:

Golmani: Branimir Aleksić (Spartak), Aleksandar Kirovski (Crvena zvezda), Marko Dmitrović (Crvena zvezda)

Odbrana: Aleksandar Miljković (Partizan), Miloš Kosanović (Kracovija Krakov, Poljska), Vujadin Savić (Dinamo Drezden, Nemačka), Marko Petković (OFK Beograd), Filip Mladenović (Crvena zvezda)

Sredina terena: Darko Lazović (Crvena zvezda), Vuk Mitošević (Vojvodina), Slobodan Medojević (Volfzburg, Nemačka), Saša Marković (Partizan), Nenad Krstičić (Sampdorija, Italija), Luka Milivojević (Crvena zvezda), Luka Milunović (Crvena zvezda)

Napad: Đorđe Despotović (Spartak), Nemanja Kojić (Rad), Stefan Šćepović (Hapoel, Izrael), Ognjen Mudrinski (Jagodina)

Beta

Pogledajte još