Bez osiguranja nema istih uslova lečenja

Na konferenciji za novinare u farmaceutskoj kompaniji "Galenika" Stanković je istakao da će maksimalno pomoći radnicima kragujevačke fabrike Zastava oružje i naveo da ta kompanija duguje 1,2 milijarde dinara za zdravstveno osiguranje, koje nije uplaćivala, kako je kazao poslednjih deset godina.

"Zašto se ne plaća osiguranje duže od deset godina? Hoću da svi, od predsednika države i dalje, svi da imaju iste uslove lečenja, a to se ne može ako se ne plaća zdravstveno osiguranje", naveo je on.

Ministar je istakao da će posetiti Kragujevac odnosno grupu radnika Zastava oružja, koji četvrti dan štrajkuju jer im nisu overene zdravstvene knjižice, i istakao da zdravstveni sistem ne može da funkcioniše ako se na plaća zdravstveno osiguranje.

"Maksimalno ću pomoći radnicima Zastava oružja. Međutim, i oni ne treba da pritiskaju tako što dovedu dete obolelo od epilepsije u prostorije Fonda. Da li je detetu mesto tamo ili kući? Naravno da će to dete biti zdravstveno zbrinuto, kao i drugi kojima je neophodna medicinska pomoć"
, rekao je Stanković.

BEOGRAD, 23. februara 2012. (Beta)

Pogledajte još