Crveni ruž baš po tvojoj meri!

Crveni ruž pristaje svima! Ne veruješ? Pročitaj tekst.

Testiranje na usnama

Pri kupovini većina žena probaju boju ruža za usne na ruci, no tu je nijansa kože često drukčija nego na licu. Preporučuje se da se ruž proba na usnama, ali pritom pazite na higijenu – birajte samo čiste testere koji se nanose pomoću aplikatora za jednokratnu upotrebu.

Fini mat ili sočni sjaj?

Želite li profinjen izgled, preporučuju se klasični i(li) kremasti ruževi bez dodatnog sjaja. Prednost je mat-formula i to što su neretko postojanije na usnama, ali to nije pravilo – i nove generacije ruževa "vlažnog" izgleda vrlo su postojane. S obzirom na to da su među crvenim nijansama moderni "sočni" tonovi, za jedre i seksi usne odlični su sjajevi.

(old_image)

Korak po korak

Ako je crveni ruž velik pomak od vašeg uobičajenog izgleda, krenite postupno, nekom suptilnijom nijansom koja samo "vuče" na crvenu. Ako ste se odvažili na jaču crvenu, dajte sebi vremena da se naviknete i dobro je probajte kod kuće pred ogledalom. Među intenzivnijim nijansama mnogima odlično pristaje crvena s primesom ružičaste.

Boja koje se ne treba bojati

Crveni ruž prozvan je malom crnom haljinom u šminkanju. Stručnjaci smatraju da žene svetlije puti ne treba da se boje "istinski" crvenih nijansi, a crveni ruž može se uskladiti čak i s "nemogućim" bojama kose.

Verujte svom instinktu

Šminkeri ističu da u potrazi za savršenim crvenim ružem neopravdano zanemarujemo svoj instinkt. To ne znači da treba olako odbaciti pravila koja se preporučuju, ali ipak pre svega verujte nijansi koja vas je privukla na prvi pogled. Veliki su izgledi da vam baš ta boja najbolje pristaje!

(old_image)

Trikovi za lepotu

Ruž boje višnje lepo će istaknuti punije usne. Ako vam je gornja usna tanka, obojite usne svetlijom crvenom nijansom. Da biste vizualno umanjili 'vrištanje' crvenog ruža na licu, na obraze nanesite lagano rumenilo da poveže celokupnu šminku. Oprez pri odabiru crvenog ruža ako su vam zubi žuti - tražite one nijanse koje ih vizualno izbeljuju.

Crveno na crveno

Crveni ruž moderno je kombinovati s lakom za nokte iste nijanse, baš kao u tridesetim godinama prošlog veka.

Olovka "u tonu"

Da bi ruž dulje izdržao na usnama, najpre ih ocrtajte i ispunite olovkom za usne. Uokvirivanje usana olovkom sprečava da se boja ruža 'razlije', a potez olovkom ne sme 'odudarati' od ruža, nego mu treba biti neutralna podloga. Stoga birajte olovku u nijansi koja odgovara vašoj prirodnoj boji usana.

Ruž na usne, osmeh na lice i pravac u osvajanje!

Pogledajte još