Kari o Zagrebu i sudijama

- Nastavlja se ABA liga. Za razliku od prve utakmice sa Zagrebom sada smo u sasvim drugom ambijentu. Popravili smo se, dobro igramo, uigraniji smo nego u prvoj utakmici – počeo je priču šef stručnog štaba Crvene zvezde DIVA Svetislav Pešić.

- Bilo je interesantno to gostovanje u Zagrebu. Prvo smo bili nekompletni, bili smo praktično na početku. Nismo se tada prilagodili suđenju kao i na nekim utakmicama posle toga. To je bilo vreme kada su sudije svirale po nekim novim pravilima, sve su isprobavali. Svirane su tehničke po nekom ritmu kao što je bila i utakmica – kratko je zastao Pešić i potom dodao:

- Imam potrebu da to kažem, jer vidim da me prozivaju neki dušebrižnici. Neko je rekao da trener Zvezde ne treba da kuka, već treba da preti. Ja ne pljujem ni na ulici, a kamo li u lice sudijama. Jer, ja nisam samo trener nego sam i učitelj i pedagog. Ali, zato kažem istinu. Ona ponekad nekom smeta, ali šta da radim. U međuvremenu, tih novih pravila sa početka priče se niko više ne pridržava, kao idemo dalje, ništa nismo videli, dok mi ne dođemo, pa nas onda očepe sa svih strana. Nismo izgubili od Zagreba zbog suđenja, ali smo izgubili zbog suđenja u Zagrebu protiv Cedevite. Hoćemo da igramo u regularnim uslovima i želimo da nam omoguće da idemo napred.

Pešić je konstatovao da je njegov tim pružio dosta dobru igru na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća i potom se osvrnuo na analizu narednog rivala:

- Korak po korak napredujemo i u tom svetlu očekujemo iskusnu ekipu Zagreba. U Pioniru sve ekipe pronađu neku dodatnu energiju da nam se suprotstave. Koja je to energija ja pojma nemam, ali vidim u očima protivničkih igrača da izvlače maksimum iz sebe. Trče, skaču, igraju odbranu, sve na granici izdržljivosti, kao da smo mi osvojili sve titule u poslednjih 50 godina. Ne kažem da to nije pozitivna stvar, ali kako baš protiv nas da se tako motivišu. Ako ništa drugo to nam pomaže da napredujemo. A ona trojica sudija samo mene prate, kao da su policajci. E sad razmišljam da sedim na klupi ceo meč baš da vidim šta će se desiti.

Rukovodtsvo KK Crvena zvezda odlučilo je da nagradi sve pristalice crveno-belih za podršku na Kupu Radivoje Koraća, pa će ulaz u dvoranu Pionir na meč 19. kola ABA lige sa Zagrebom u petak 24. februara od 20.30 časova biti besplatan.

Pogledajte još