Paris, London, Lisabon....

Međunarodni sajam turizma koji je otvoren juče u Beogradu okupio je sve one koji ništa ne prepuštaju trenutku , pa i na svoj odmor gledaju kao na nešto što se planira po nekoliko meseci. To je priznaćete za svaku pohvalu, prvo jer se preko sajamskih popusta može uštedeti dosta novca: 15, 20 pa čak i 40 odsto od cene koju biste platili u jeku sezone.

Ove godine su  predstavljene najatraktivnije svetske i domaće destinacije, a ponudu su predstavile turističke organizacije, agencije, turoperateri, hotelski lanci i sistemi za rezervaciju karata.

Najveću kvadraturu hala "Beogradskog sajma" zauzeo je naravno "Kontiki", koji je destinacije rasporedio po štandovima: Azurna obala,Velika Iberijska tura, Interkontinetalna krstarenja..da vam se zavrti u glavi zemljina kugla. Organizuju i Uskrs u Moksvi, Škole jezika po Evropi i Sad-u..vi samo pokažite prstom gde želite da idete.

Fotogalerija sa sajma turizma

Turska je i dalje jedna od omiljenih destinacija u Srba, što zbog luskuza koji pružaju njihovi hoteli (svi koji su ikada imali prilike da idu tamo, znaju dobro o čemu pričamo- luksuzni kompleksi predstavljaju prave oaze od smeštaja do hrane) ali i zbog sve popularnijih turskih serija, koji su, kažu, bolje od svake diplomatije za odnose izmedju dve zemlje.

Iako je u krizi, Grčka, i dalje izgleda kao primamljiva destinacija:zbog blizine, divnog mora i odličnog kiselog mleka, čiji ukus se prepričava tokom cele godine.

Sajam je 34. po redu, ali ove godine prvi put učestvuju Nemačka, Češka, Izrael i Gana.

Moto ovogodišnjeg Sajma je "Put oko sveta za četiri dana", pa ako imate vremena i novca, pravac Beogradski sajam.

Radno vreme je od 10.00 do 18.00, subotom do 19.00. Cena ulaznice je 300 dinara.

Pogledajte još