Top vežbe za top guzu!

Guze će s prvim danima proleća ponovno osvanuti iza zimskih kaputa, a mnogim devojkama pomisao na haljinice i suknjice i bikini već sada zadaje glavobolju. Da li je vaša guza spremna za leto? Dovedite zadnjicu u formu uz nekoliko praktičnih saveta koje preporučuje "Metroportal":

1. Stepenice
Od danas hodajte stepenicama svaki put kad vam se ukaže prilika. Izbegavajte liftove i pokretne stepenice. U svakodnevnom životu ne postoji bolji trening za guzu od stepenica.

2. Zatezanje mišića
Zategnite i ponovno opustite mišiće zadnjice za vreme sedenja, kuvanja, stajanja u redu.... Mišiće zategnite 10-20 sekundi, opustite pa ponovno zategnite. Najmanje deset puta.

3. Čučnjevi
Odvojite pet minuta na dan za čučnjeve. Stanite uspravno, polako savijte kolena, pa ponovno ustanite. Udahnite spuštajući se nadole, izdahnite na povratku.

4. Širenje kolena
Ovu vežbu možete raditi i na poslu. Sednite i položite ruke na spoljašnje delove kolena. Zatim rukama gurajte jedno koljeno prema drugom, dok istovremeno nogama stvarate otpor kako ne bi došlo do dodira kolena. Pritisak zadržite oko pet sekundi, potom se opustite. Vežbu u jednom ciklusu ponovite barem pet puta.

5. Trčanje
Odličan trening, ne samo za zadnjicu nego i ostale delove tela. Topi masne naslage i vraća vas u formu. Proleće je idealno za trčanje.

6. Bicikl
Vožnja bicikla manje opterećuje zglobove od trčanja. Uz malo koncentracije snagu možete crpiti upravo s područja bedra i stražnjice.

7. Hodanje na prstima
Još jedna praktična vežba koja ne iziskuje puno vremena. Hodajte na nožnim prstima 30-ak sekundi, potom se spustite, kratko odmorite i ponovite deset puta.

8. Vežba s jastukom
Uveče pred TV-om stavite jastuk između kolena pa počnite da ga snažno stiskate. Mišići nogu pritom moraju biti zategnuti. Pokušajte da zadržite položaj što duže.

Pogledajte još