Čaves na Kubi, čeka operaciju

KARAKAS, 25. februara 2012. (Beta-AFP) - Venecuelanski predsednik Ugo Čaves stigao je na Kubu, gde će mu "u ponedeljak ili utorak" biti operisana potencijalno kancerogena "lezija" koja se nalazi u zoni iz koje mu je 2011. uklonjen maligni tumor.

Čaves je vest o dolasku na Kubu saopštio u telefonskom razgovoru iz Havane kojim se uključio u program venecuelanske državne televizije VTV.

Predsednik Venecuele je operisan u junu 2011. u kubanskoj bolnici.

Čaves (57), koji je potvrdio da će na predsedničkim izborima 7. oktobra pokušati da dobije novi šestogodišnji mandat na čelu zemlje, poručio je pred polazak na Kubu da će pobediti "novu teškoću".

Predsednik Venecuele i njegove tri ćerke stigli su pod pratnjom na aerodrom u Karakasu gde su ih pozdravile hiljade pristalica koje su bacali cveće na put kojim su prolazili i držale transparente sa izrazima podrške.

Čaves je tom prilikom poručio da će iskazati snagu volje u "toj novoj bici" kako bi "pobedio pretnju" bolesti.

Kada mu je prošle godine otkriven rak u zoni karlice, venecuelanski predsednik je podvrgnut operaciji, nakon koje su usledile četiri hemoterapije. Čaves, koji nikada nije precizirao gde se nalazio uklonjeni tumor, u oktobru 2011. je izjavio da je izlečen od raka.

Pogledajte još