Dva vojnika ubijena u Kabulu

KABUL, 25. februara 2012. (Beta-AP) - Dva američka vojnika ubijena su u subotu u zgradi avganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova u Kabulu, a ubica je zapadnjak, rekli su tamošnji zvaničnici.

Portparol NATO je Džimi Kamings (Jimmie Cummings) je, medjutim, odbacio takve tvrdnje. Prema njegovim rečima, "prvi izveštaji ukazuju da onaj koji je pucao nije zapadnjak".

Do napada je došlo u vreme visokih napetosti izmedju Avganistanaca i Amerikanaca zbog spaljivanja nekoliko primeraka muslimanske svete knjige Kuran u vojnoj bazi SAD kod Bagrama.

Taj incident izazvao je krvave proteste, koji su ušli u peti dan trajanja, ali avganistanski zvaničnici tvrde da ova ubistva u ministarstvu unutrašnjih poslova u Kabulu padaju na dušu jednog medjunarodnog savetnika.

Prema njihovim rečima, on je bio taj koji je pucao u dva američka vojnika.

Kompletni personal NATO koji se nalazi u avganistanskim ministarstvima dobio je naredjenje da se povuče odatle nakon ubistva dva američka vojnika .

Komandant američkih i NATO snaga u Avganistanu, general Džon Alen (John Allen), koji je saopštio ovu informaciju, izjavio je da je povlačenje naredjeno "iz očiglednog razloga zaštite tih snaga".

Pogledajte još