Počela nova vanredna sednica

BEOGRAD, 27. februara 2012. (Beta) - Skupština Srbije počela je u ponedeljak novu vanrednu sednicu na čijem dnevnom redu je više vladinih predloga zakona, medju kojima je i davanje garancija za zaduživanje "Galenike", "Jat ervejza" i Termoelektrane "Kostolac B".

Parlament će razmatrati i davanje garancija na kredit Komercijalne banke od 10 miliona evra za refinasiranje kratkoročnih obaveza "Jat ervejza".

Poslanici će razmatrati i potvrdjivanje sporazuma o zajmu izmedju Srbije i Azerbejdžana za finansiranje izgradnje deonica Ljig-Boljkovci, Boljkovci-Takovo i Takovo-Preljina.

Skupština će razmotriti i davanje garancije u korist Hipo Alpe-Adria banke i Sosijete Ženeral banke Srbija za izmirivanje obaveza Gradjevinske direkcije Srbije za izgradnju stambeno-poslovnih objekata na lokaciji kasarne "Stepa Stepanović" u Beogradu.

Na dnevnom redu je i davanje garancije za zaduživanje "Elektroprivrede Srbije" u korist "Japan internešenal koperejšn ejdzensi (Japan Internacional Cooperation Agency)" kao i potvrdjivanje Ugovora o garanciji sa Evropskom investicionom bankom za most na Adi i prilazne puteve.

Biće razmotren i sporazum izmedju Srbije i Japana u vezi sa projektom za izgradnju postrojenja za odsumporavanje za termoelektranu "Nikola Tesla".

Na dnevnom redu je i potvrdjivanje sporazuma sa CERN-om o davanju statusa pridruženog članstva kao i nekoliko medjunarodnih sporazuma o saradnji u oblasti saobraćaja, zaštite podataka i bezbednosti.

Pogledajte još