Branko Ivanković najavio odlazak

LAJPCIG, 21. juna 2006. (Beta-Rojters) - Selektor Irana, Branko Ivanković, najavio je da će se povući sa tog mesta, ali nije sasvim odbacio mogućnost da nastavi da vodi azijski tim.
"Mislim da je posle pet godina vreme da odem, da pokušam da pronađem nove izazove i odem negde drugde. Ali nikad ne reci nikad. Kao trener, uvek morate imati spakovane kofere i biti spremni za promenu. Torbe uvek moraju biti spremne", rekao je hrvatski stručnjak.
Ivanković vodi Iran već četiri godine, a pre toga je u istoj reprezentaciji bio pomoćnik godinu dana. On je ranije najavio da najverovatnije neće produžavati ugovor, koji ističe nedugo posle šampionata.
Iskusni trener dodao je da bi više voleo da vodi neki klub nego reprezentaciju.
"Profesor" Ivanković bio je ljubimac navijača u Iranu i tamošnjeg saveza pošto je ekipu doveo do trijumfa na Azijskim igrama 2002. godine, ali su tokom ovog šampionata učestale kritike njegovog rada.Iran je izgubio prve dve utakmice na šampionatu, protiv Portugala i Meksika, a danas je sa Angolom odigrao 1:1.
Iran nije zabeležio pobedu na svetskim prvenstvima još od šampionata 1998. godine, kada je u drugom kolu pobedio SAD 2:1. Pre četiri godine ekipa nije učestvovala.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.