Nema smanjenja kreditnog rejtinga Srbije

BEOGRAD, 27. februara 2012. (Beta) - Srpski ministar ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je u ponedeljka da ne očekuje da Srbiji bude smanjen kreditni rejting zbog "zamrzavanja" aranžmana sa Medjunarodnim monetarnim fondom (MMF).

"Za sada nema nikakvih razloga da se naš kreditini rejting snizi. Ono što je dogovoreno sa MMF se realizuje i zaista ne vidim razlog, niti očekujem da kreditni rejting bude smanjen", rekao je on agenciji Beta.

Kreditni rejting Srbije je, prema agenciji "Standard end purs" BB sa stabilnim izgledom, prema "Fiču" je BB minus, a prema "Dan i Bredstrit" je DB4d sa umerenim rizikom poslovanja.

Ćirić je dodao da ipak teško procenjivati poteze rejting agencija i da je sve moguće, navodeći da je nedavno grupi razvijenih zemalja snižen rejting sa obrazloženjem da "postoji sumnja da li će moći da servisiraju javni dug, odnosno da li će reforme biti provedene".

Ministar ekonomije Srbije je istakao da je dobro to što MMF "nije negativno ocenio" posao koji je Srbija do sada uradila i da aranžman nije prekinut.

Pogledajte još