Blan: Daleko smo od Španije, Nemačke i Holandije

"Potrebno je dosta vremena da se uspostavi određeni način igre. Igra reprezentacije Francuske je znatno manje razvijenija od one koju forsira Španija, Nemačka i Holandija, to je sigurno", rekao je Blan.

Francuska se u sredu sastaje sa Nemačkom u prijateljskom meču.

"Veoma sam srećan što ćemo igrati protiv Nemačke, uvek je dobro sastati se sa velikom fudbalskom nacijom. Njihova igra se bazira na brzini i prodornosti i oni uvek žele da dominiraju na terenu. Za nas će to biti veliki taktički izazov", kazao je selektor Francuske.

Blan
je ocenio da pojedini reprezentativci Francuske bolje igre pružaju za klubove u kojima nastupaju nego u nacionalnom timu.

"Mi imamo igrače koji nisu u stanju da formu iz klubova nastave i u reprezentaciji. Francuskim fudbalerima fali karakter i iskustvo u veznom redu. Fali nam dosta igrača, ali moramo da se snađemo sa onim čime raspolažemo", kazao je on.

Francuska, ipak, nije poražena u prethodnih 17 utakmica, a Blan je istakao da se nada da će se takav niz održati do Evropskog prvenstva koje se na leto održava u Poljskoj i Ukrajini.

"Bilo bi dobro da sa velikim nizom bez poraza odemo na Evropsko prvenstvo jer bi nam to ulilo određenu dozu samopouzdanja. Međutim, najvažnije je biti jak na samom šampionatu", zaključio je Blan.

Francuska se nalazi u Grupi D na Evropskom prvenstvu sa Engleskom, Švedskom i Ukrajinom.

Beta-AFP

Pogledajte još