Pritvoreni Srbi dobro

GNJILANE, 28. februara 2012. (Beta) - Advokat jednog od petorice Srba koje je u subotu uhapsila Policija Kosova, naveo je da su oni u prostorijama odvojenim od albanskih pritvorenika i da će ih uskoro verovatno posetiti porodice.

Advokat Dejan Vasić, koji brani Zlatka Denića, rekao je za agenciju Beta da porodice još čekaju specijalne propusnice koje su preduslov da posete pritvorene i deo uobičajene procedure na Kosovu.

Prema rečima branioca, pet pritvorenih radnika MUP-a Srbije smešteni su u okružne zatvore u Prištini i Gnjilanu, u prostorijama odvojenim od albanskih pritvorenika, sa ispunjenim elementarnim uslovima za život.

Komentarišući izjavu supruge jednog od privedenih, Ivane Matropazarević da je njen suprug sa saslušanja u Prištini izveden bos do policijskog automobila koji ga je odvezao u zatvor, advokat je kazao da u pritvorskim jedinicama na Kosovu važi poseban režim, tako da pritvoreni u njima imaju posebne uniforme i sigurno su obuveni.

"Istraga koju vodi Specijalno tužilaštvo Kosova je zatvorena za javnost i ne mogu da kažem više detalja o tome. Prilikom hapšenja petorice Srba sa područja Gnjilana zaplenjeno je više mobilnih telefona, kompjutera, videćemo da li će tužilaštvo nakon isteka pritvora tražiti da se protiv petorice Srba podigne optužnica ili ne", rekao je Vasić.

Specijalne jedinice Kosovske policije ROSU uhapsile su u subotu 25. februara Zlatka Denića, Gorana Matropazarevića, Nikolu Trajkovića i Dragana Stojkovića, koji su u policijskoj upravi Gnjilane izmeštenoj u Vranje radili na izdavanju pasoša i vozačkih dozvola. Oni se terete za "napad na pravni poredak Kosova i ometanje policije u vršenju službene dužnosti".

Pogledajte još