Neka Vučić dostavi podatke o susretu

BEOGRAD, 28. februara 2012. (Beta) - Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je u utorak da očekuje da mu zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić do kraja nedelje dostavi podatke o susretu visokog državnog funkcionera sa Lukom Bojovićem tokom 2008. godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon prijema Vučićevog pisma, u kom je izneo tvrdnju o susretu državnog funkcionera sa Bojovićem koji je optužen za više ubistava, pozvalo Vučića da dostavi podatke o tome, posto u postupcima protiv Bojovića, kao i drugim krivičnim postupcima koje vodi, nije došlo do tih saznanja, rekao je Radisavljević agenciji Beta.

"Očekujem da će Vučić dostaviti informacije u kom sudskom postupku je takav podatak iznet, ko je njegov izvor, kao i druge relevantne činjenice koje mogu biti od značaja za naš dalji rad, radi njihove provere", istakao je on.

Tužilac je kazao i da Vučić može da dostavi informacije koje ima i tokom sastanka koji će sa njim biti održan do kraja sedmice.

On je ocenio da važne informacije i podatke ne treba dostavljati preko medija, ako se želi profesionalno postupanje istakavši da svako drugačije ponašanje neminovno dovodi do nepotrebne politizacije.

Pogledajte još