Romni pobedio u Arizoni i Mičigenu

DETROIT, 29. februara 2012. (Beta-AFP) - Mir Romni osvojio je u utorak uveče na republikanskim stranačkim izborima u Arizoni i Mičigenu i time učvrstio poziciju favorita za republikanskog kandidata koji će se na izborima u novembru suočiti sa predsednikom SAD Barakom Obamom.

Nakon prebrojavanja gotovo svih glasačkih listića u Mičigenu, multimilioner Romni osvojio je 41 odsto glasova dok je njegov rival, ultrakonzervativni Rik Santorum dobio 38 odsto glasova.

Eventualni poraz u rodnom Mičigenu gde mu je otac bio guverner, mogao je Romniju da nanese ogromu štetu u daljoj trci za izbor republikanskog kandidata.

"Pre samo jedne sedmice, stručnjaci i istraživači javnog mnjenja nisu nam davali nikakve šanse, ali ja sam nastavio da razgovaram sa majkama, očevima, studentima, bakama i dekama... a njihov trud je večeras urodio plodom i doneo veliku pobedu našoj kampanji u dve države", rekao je Mit Romni obraćajući se svojim pristalicama.

Ovaj umereni republikanac osvojio pobedio je i u Arizoni gde je njegova pobeda bila i mnogo izvesnija. Na osnovu 80 odsto prebrojanih listića Romni je osvojio 47 odsto glasova, dok je za Santoruma glasalo 27 odsto republikanskih birača.

Pogledajte još