Sporazum o ruskom kreditu na jesen

BEOGRAD, 29. februara 2012. (Beta) - Razgovori o sporazumu o ruskom kreditu od 800 miliona dolara za železnicu u Srbiji su završeni, ali on neće biti potpisan do jeseni, izjavio je u sredu državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije Goran Radosavljević.

"Uslovi kredita su povoljniji od onih po kojima se Srbija zadužuje na medjunarodnom finansijskom tržištu, a približni su uslovima pozajmica vlada drugih država", rekao je Radosavljević agenciji Beta posle povratka iz Moskve gde su vodjeni ragovori o ruskom kreditu.

On je istakao da ne može da govori o kamatnoj stopi i roku otplate ugovorenog kredita, dok ruska strana ne pripremi protokol s detaljima te pozajmice.

"Ratifikacija okvirnog sporazuma o ruskom kreditu biće moguća tek kad se posle parlamentarnih izbora u Srbiji konstituiše parlament i usvoji rebalans ovogodišnjeg budžeta", istakao je Radosavljević.

Do ratifikacije sporazuma, kako je dodao, biće potpisivani pojedinačni krediti za odredjene projekte u železničkoj infrastrukturi.

Pogledajte još