Tores: Zajedništvo doprinosi dobrom rezultatu

KAMEN, 21. juna 2006. (Beta-Rojters) - Centarfor Španije, Fernando Tores, rekao je da je zajedništvo u reprezentaciji doprinelo odličnoj  igri  "furije" na početku Svetskog prvenstva.
"Za nas je ključno to što svi shvatamo da je tim važniji od svega i vrlo smo jedinstvena ekipa. Druga stvar koja nam je pomogla je to što su nam rezultati išli na ruku. Dobro je za samopouzdanje kada pobeđujete, a to i zbližava ljude", rekao je Tores.
Španija je u prvom meču na šampionatu lako pobedila Ukrajinu 4:0, da bi protiv Tunisa sustigla vođstvo i preokrenula rezultat na 3:1.
Španija je obezbedila prolazak u drugu fazu i ako se ne desi nešto neočekivano u poslednjoj utakmici, protiv Saudijske Arabije, prvu fazu će završiti kao pobednik grupe.
"Ako pobedimo u poslednjoj utakmici i prođemo dalje sa devet bodova, ljudi će shvatiti da smo ozbiljni. Počinjemo da shvatamo da nemamo razloga da zavidimo bilo kojoj reprezentaciji ovde", rekao je 22-godišnji strelac.
Tores je, međutim, ocenio da njegova ekipa ne može da se svrsta među favorite na turniru."Nismo među favoritima. To su one ekipe koje su već osvajale Svetsko prvenstvo. Španija nikada nije osvojila nijedno, a nije čak ni u finalu igrala. Trenutno se stvari lepo razvijaju, ali moramo da dođemo do finala ako hoćemo da ispunimo san", rekao je Tores.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.