Malović preuzela odgovornost za propuste

BEOGRAD, 29. februara 2012. (Beta) - Ministarka pravde Snežana Malović preuzela je odgovornost za propuste u radu Ministarstva i Komisije koju je ono obrazovalo u vezi sa izmenama izveštaja sudova o kvalitetu rada sudija, saopštio je u sredu Visoki savet sudstva (VSS).

Kako je saopšteno iz tog pravosudnog tela, ministarka je članove VSS-a obevestila da nije znala za izmenu izveštaja o kriterijumima kvaliteta rada sudije, na koje je VSS-u ukazalo Društvo sudija Srbije u dopisu ističući da to nije nadležnost Ministarstva.

Ministarstvo i Komisija za dalje unapredjenje poslovne aplikacije nisu mogli da menjaju izveštaje sudova u kojima se prikazuje kvalitet rada, jer to nije u njenoj nadležnosti, već isključivo u nadležnosti VSS-a, navodi se u saopštenju i ističe da se i ministarka Malović složila sa tom činjenicom.

Na sednici tog pravosudnog tela u utorak razmatran je dopis Društva sudija Srbije od 20. februara, u vezi sa izmenjenim prikazivanjem kvaliteta rada sudija u izveštajima o radu sudova.

Društvo sudija je u dopisu navelo da je Ministarstvo pravde preuzelo nadležnost VSS-a, koji je po Zakonu o sudijama jedini nadležan da donosi merila o vrednovanju rada sudija i da izmeni izveštaje.

Pogledajte još