Radnici Jugoremedije očekuju prinudni odmor

ZRENJANIN, 29. februara 2012. (Beta) - Članovi sindikata Nezavisnost, Nezavisnog sindikata javnih službi (NSJS) i udruženja akcionara "Jugoremedija 3" saopštili su u sredu da se očekuje da do kraja sedmice na prinudni godišnji odmor ode svih 460 radnika Jugoremedije.

Na konferenciji za novinare u Zrenjaninu, oni su ocenili da je situacija u zrenjaninskoj fabrci lekova izuzetno teška i upitali da li slanje radnika na prinudni odmor predstavlja uvod u stečaj.

Predsednik NSJS Ranko Hrnjaz izjavio je da su sindikalci razočarani jer tri meseca bezuspešno pokušavaju da stupe u kontakt s ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, koji je, kako je istakao, pokazao da nema volje da se bavi pitanjem Jugoremedije.

Predstavnik NSSJ u Jugoremediji Marko Injac rekao je da postoje oprečna mišljenja oko sunovrata zrenjaninske fabrike lekova, ali da je problem nastao od momenta kada je na mesto generalnog direktora došao zauzeo Zdravko Deurić, nekadašnji radnički lider, a bravar po struci.

Branislava Mesaroš Radišić, predstavnica "Nezavisnosti", navela je da su radnici bez plata od avgusta prošle godine, duži period nisu uplaćivani ni doprinosi, a blokada firme iznosi 149 miliona dinara.

Pogledajte još