Euleks delio letke o prometu robe

KOSOVSKA MITROVICA, 29. februara 2012. (Beta) - Na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje službenici Euleksa u sredu su delili letak u kome su putnike obavestili da robi koja podleže akcizama neće biti dozvoljen prolaz, već samo preko Merdara.

U obaveštenju se navodi da su prelazi Brnjak i Jarinje otvoreni za putnički saobraćaj i za nekomercijalnu robu, a da će roba koja ulazi preko prelaza Brnjak biti poslata na carinski terminal u južnom delu Mitrovice radi plaćanja obaveza i odobravanja uvoza.

"Do daljeg nije dozvoljen ulaz komercijalne robe preko prelaza Jarinje", piše u letku uz naznaku da je cilj tih mera da se procedure pojednostave i pojasne svima.

Navodi se da će se pravila o tretiranju lične i komercijalne robe koja ulazi na Kosovo na prelazima Brnjak i Jarinje primenjivati na isti način kao i na svim drugim prelazima, u skladu sa kosovskim zakonom o carini.

Tako će se primenjivati uredba o dozvoljenim količinama alkohola i duvanskih proizvoda i o dozvoljenim količinama druge robe koja se može pronaći u ličnom prtljagu putnika (pivo, vino, alkoholna pića, parfemi, cigarete i duvanski proizvodi), u vrednosti od 175 evra, uz napomenu da "putnicima mladjima od 17 godina možda neće biti dozvoljen uvoz takve robe".

Pogledajte još