Petrović: Gradjani ne treba da strepe od poskupljenja hrane

BEOGRAD, 29. februara 2012. (Beta) -  Država će učiniti sve u skladu sa zakonom da zaštiti ugroženo stanovništvo, bez ugrožavanja bilo čijih legitimnih poslovnih interesa.

"Mera, kojom su trgovačke marže za osnovne životne namirnice bile regulisane uredbom na maksimalnih 10 odsto, dala je potpuni efekat i stabilizovala tržište", kazao je on novinarima u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

Petrović je naveo da "nije moguće, niti treba da sve bude regulisano, jer ni socijalizam kao regulisana tržišna ekonomija nije uspeo da preživi", ali je ocenio da će država i ubuduće, u skladu sa zakonima i Ustavom, štititi interes gradjana.

Prema njegovim rečima, ima dovoljno rezervi da država može da obezbedi stabilnost na tržištu brašna i hleba, odnosno da u toj oblasti ne bude bilo kakvih poremećaja.

Petrović je ocenio i da su cene šećera, ulja i raznih vrsta mesa i mlečnih proizvoda stabilne i mnogo niže nego pre nekoliko meseci.

"Analiziramo ozbiljno i šta se dešava sa strukturom cene goriva. U narednih nekoliko nedelja Vlada će imati jasne odgovore o tome", kazao je on.

Pogledajte još