Penzioneri u banjama o trošku PIO fonda

BEOGRAD, 1. marta 2012. (Beta) - Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisuje u četvrtak oglas kojim poziva penzionere da se jave za odlazak na besplatanu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja, saopšteno je iz tog fonda.

Pravo da se jave na konkurs, koji je otvoren do 23. marta, imaju penzioneri čije su penzije niže od 22.334 dinara, a na rehabilitaciju će otići oko 9.500 starosnih, invalidskih i porodičnih penzionera svih kategorija.

"Uz ovo, uslov je da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina, a za poljoprivrednike i najmanje deset godina 'poljoprivrednog' staža osiguranja", navodi se u saopštenju.

Uz prijavu prilaže se i penzijski ček za januar ili februar 2012. godine, dokaz o visini penzije ostvarene po medjunarodnim ugovorima, fotokopija lične karte, postojeća medicinska dokumentacija i potpisana izjava o drugim ličnim primanjima i da u poslednjih pet godina nisu koristili rehabilitaciju o trošku Fonda.

Pogledajte još