SSSS neće podržati nikoga na izborima

BEOGRAD, 1. marta 2012. (Beta) - Veće Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) odlučilo je u četvrtak da taj sindikat na predstojećim izborima ne pruža neposrednu podršku političkim strankama ili koalicijama.

"Ostajemo dosledni da jedino socijalno partnerstvo i tripartitni dijalog, uz medjusobno uvažavanje i doslednu realizaciju dogovorenog, vode održivim rešenjima i boljem životu u Srbiji. Na tome ćemo i ubuduće insistirati, ali ćemo, ukoliko dijalog i dogovori izostanu, upotrebiti sva legitimna sredstva sindikalne borbe", zaključilo je Veće SSSS.

U saopštenju sa sednice Veća navodi se da su predstavnici SSSS razgovarali sa parlametarnim stranakama o rešenjima koje predlažu za izlazak iz krize i mogućim vidovima saradnje koji bi doprineli da osnovni ciljevi sindikata i interesi zaposlenih budu realizovani i da Sindikat traži da nova vlada realizuje stavove iz njihove Platforme sa konkretnim merama i koracima.

Sindikat je podsetio da su u tim razgovorima stranke prihvatile zahteve SSSS formulisane u Platformi kao prioritete u narednom periodu i time pokazale opredeljenje da budu socijalno odgovorne i da je oporavak privrede i bolji život gradjana Srbije zajednički cilj.

Pogledajte još