Počeo Mesec frankofonije u Srbiji

BEOGRAD, 1. marta 2012. (Beta) - Na manifestaciji Mesec frankofonije u Srbiji tokom marta biće održani brojni filmski, muzički, izložbeni i drugi sadržaji, a u Beogradu će biti priredjeno 84 različita programa, najavili su u četvrtak organizatori.

Direktor Francuskog instituta Žan-Lik Goester rekao je na konferenciji za novinare da će ove godine pod sloganom "Francuski je šansa" u Beogradu biti održana Prolećna klavirska fešta, filmski festival i izložba strip crteža.

Prema njegovim rečima biće održan i koncert malijske grupe Tinariven, takmičenje u frankofonoj pesmi, a kanadska književnica Kim Tui promovisaće roman "Ru" koji je preveden i na srpski jezik.

U Novom Sadu biće organizovana izložba "Od Bosfora do Jadrana", a u Nišu manifestacija "Francuski dani" i takmičenje za frankofonu pesmu, najavio je Goester navodeći deo programa koji će biti organizovani u Mesecu frankofonije.

Ataše za kulturu Filip Le Moan rekao je da će u petak u Beogradu gostovati glumac Andre Vilms, glavni junak filma Larsa fon Trira "Avr" koji će u četvrtak uveče premijerno u Srbiji biti prikazan na FEST-u.

Pogledajte još