Danijelu Siču nagrada Ljubinka Bobić

BEOGRAD, 1. marta 2012. (Beta) - Nagrada "Ljubinka Bobić" za 2011. godinu dodeljena je glumcu Danijelu Siču za ulogu u predstavi Beogradskog dramskog pozorišta "Sve o mojoj majci" u režiji Djurdje Tešić, saopštilo je u četvrtak Udruženje dramskih umetnika Srbije.

U konkurenciji za dodelu nagrade bila su sva glumačka ostvarenja u žanru komedije, premijerno izvedena u profesionalnim pozorištima od 1. septembra 2009. do 31. avgusta 2011. godine, navodi se u saopštenju.

Petočlani žiri jednoglasno je odlučio da nagrada bude uručena Siču, a on je treći dobitnik priznanja kojim su ranije bile nagradjene glumice Jelisaveta Seka Sablić i Anita Mančić.

Nagrada "Ljubinka Bobić" ustanovljena je 2005. godine u znak sećanja na tu znamenitu glumicu, a prema kriterijumima za dodelu priznanja, ostvarena uloga mora biti "tragalačka, inovativna i može se oceniti kao sasvim nova smernica glumačkog izraza" u komediji.

Prizanje se sastoji od bronzane plakete sa likom Ljubinke Bobić, originalne diplome oslikane na pergamentu i novčanog iznosa. Datum uručenja nagrade laureatu naknadno će biti saopšten.

Pogledajte još