Bernardijeva soba najtraženija knjiga

BEOGRAD, 1. marta 2012. (Beta) - Knjiga Slobodana Tišme "Bernardijeva soba" najtraženije je izdanje u februaru u 14 knjižara u Srbiji i Crnoj Gori, pokazalo je istraživanje Internet portala Knjizara.com.

Na drugom mestu je knjiga Marija Vargasa Ljose "Avanture nevaljale devojčice", a slede "Simeonov pečat" Vanje Bulića, "Ruska zima" Dafni Kolotaj i "Majn kampf" (Mein kampf) Svetislava Basare i "Američki derviš" Ajada Aktara.

U prvih deset najtraženijih knjiga su i delo Robina Šarme "Kaludjer koji je prodao svoj ferari", "Lovac na zmajeve" Haleda Hoseinija, "Sve što smo prećutali" Marka Levija i "Karta i teritorija" Mišela Ulebeka.

Medju 20 najtraženijih su i "Praško groblje" Umberta Eka, "Ovo liči na kraj" Džulijana Barnsa, "Razgovori u četiri oka" Ingmara Bergmana, "Smrt i njeni hirovi" Žoze Saramaga, "Tri metra iznad neba" Federika Moce i "Ja Stiv" Džordža Bima.

Na listi su i "Čudo u Poskokovoj dragi" hrvatskog pisca Ante Tomića, knjige dve domaće autorke "Pre nego što sve počne da se vrti" Milene Marković i "Roman o preljubi" Isidore Bjelice, kao i još jedan Šarmin priručnik "Ko će suze da briše kad te ne bude više".

Pogledajte još