Tadić čestitao građanima Srbije

Politika "i Evropa i Kosovo" uprkos svim iskušenjima i preprekama prošla je međunarodni test, istakao je predsednik Boris Tadić.

"Građani Srbije podneli su najveći teret sveobuhvatnih reformi naše zemlje kako bi ona postala demokratsko, pravno uređeno društvo u kome se poštuju ljudska i manjinska prava i potvrđuju evropske vrednosti", rekao je predsednik.

Predsednik Tadić je istakao da status kandidata Srbiji donosi pre svega ekonomsku sigurnost, jer naša zemlja sada ima garanciju da je bezbedna za strana ulaganja što omogućava dolazak novih investitora, povećanje broja radnih mesta i većih šansi za posao za sve naše ljude.

"Ne radi se dakle samo o političkom procesu i integracijama. Status kandidata je garancija sigurnosti za strane kompanije i sa njom raste verovatnoća otvaranja novih radnih mesta, to je šansa i za naše privrednike, mala i srednja preduzeća, za našu poljoprivredu koja nam je veliki adut na tržištu Evropske unije", rekao je predsednik Srbije, prenosi RTS.

Predsednik Srbije Boris Tadić povodom dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji obratiće se javnosti danas u 12 časova

Predsednik Tadić smatra da je puno posla pred nama kako bi otpočeli i pregovore o članstvu u EU što je sledeći korak nakon dobijanja statusa kandidata.

(2.3.2012.)

Pogledajte još