Više demonstranata ranjeno u Alepu i Damasku

BEJRUT, 2. marta 2012. (Beta-AFP) - Nekoliko demonstranata ranjeno je u petak u sirijskom gradu Alepu, kada je policija počela da puca na učesnike demonstracija koji su sirijske vlasti pozvali da se povuku, i pružili podršku stanovnicima Homsa, saopštili su aktivisti.

"Šest osoba je ranjeno kada su bezbednosne snage počele da pravim mecima pucaju na okupljene. Tokom demonstracija je uhapšeno 15 ljudi", rekao je agenciji Frans pres portparol komiteta aktivista, Mohamed Halabi.

Prema njegovim rečima, "hiljade ljudi" koji su protestovali u Alepu su pružili podršku Homsu, pozivali sirijski režim da se povuče i tražili naoružavanje slobodne sirijske vojske.

Demonstracije su održane i u Damasku, a sirijska Opservatorija za zaštitu ljudskih prava je saopštila je i u tom gradu policija pucala na demonstrante i da je tada ranjeno pet demonstranata.

Protivnici sirijskog režima su pozvali stanovnike da učestvuju na demonstracijama, kako bi tražili naoružavanje sirijske vojske, pošto je zvanična vojska juče preuzela četvrt Baba Amr u Homsu.

Pogledajte još