Bake lepotice

Stilisti su saglasni da žena i u starijim godinama može da izgleda veoma lepo i bez silikona i plastičnih hirugra. Osnovno je pravilo da šminka ne deluje oštro, jer oštre linije karmina, senke, rumenila ili krejona, svakoj ženi daju neku godinu više...

Redovna nega

Dobra šminka i redovna nega kože na duge staze su izgleda isplatljiviji od hirurga. Visažisti savetuju starijim damama da istaknu oči, jer se tako skreće pažnja s bora. Izaberite pravu nijansu senke za oči, ali izbegavajte preterano jarke boje i masnu strukturu senki.

Obrve neka budu uredne,a podočnjake nikako ne pokrivajte puderom jer ćete tako samo još više da istaknete bore između kojih se puider može veoma lako uvući. Mnogo bolje rešenje je da pokušate da pokrijete odgovarajućom kremom za negu kože oko očiju...

Bore i puder nikako

Puder neka bude odgovarajuće nijanse nikako previše svetao ili previše taman. Držite se pravila, što manje to bolje. Fleke ili kapilare najbolje pokrivaju zeleni korektori. Velika je greška ako mislite da možete puderom sakriti bore. Debeli sloj pudera samo će istaknuti bore.

Vlažna koža deluje mlađe, pa uvek koristite kremasti hidratantni puder, a onaj u prahu izbegavajte, osim za nos i čelo.

(old_image)

Roze i kajsija nijanse

Izbegavajte jarka rumenila, već birajte roze i kajsija nijanse. Izbegavajte kremasta rumenila jer ih koža brzo upija, pa su bore vidljivije. Ne koristite tamne i suve karmine. Opredelite se za hidratantni sjaj koji daje usnama volumen i skreće pažnju s bora.

Maskara

Maskaru ne stavljajte na donje trepavice, a gornje trepavice uvijte i namažite samo nekoliko poteza najtamnijom crnom maskarom. Uvijene trepavice stvaraju utisak da su kapci podignuti. Umesto ajlajnerom ili krejonom, bolji izbor je tamna senka, uz samu ivicu kapaka kojom možete nagla.

Pogledajte još