Sporazum sa Francuskom u oblasti poljoprivrede

BEOGRAD, 2. marta 2012. (Beta) - Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović i francuski ambasador u Beogradu Fransoa Gzavije Denio potpisali su u petak sporazum o saradnji u oblasti poljoprivrede čiji je cilj unapredjenje institucionalne, političke i ekonomske saradnje dve zemlje.

Sporazum će omogućiti stvaranje institucionalnog okvira za punu saradnju nadležnih službi - administrativnih, veterinarskih, fitosanitarnih, ustanova koje se bave bezbednošću hrane, u okviru dva ministarstava, kazao je Petrović u Vladi Srbije, gde je, kako je ambasador Denio rekao, potpisan prvi sporazum izmedju Srbije i Francuske u oblasti poljoprivrede.

Prema rečima Petrovića, Srbija će kroz sporazum dobiti dragocenu asistenciju Francuske u izradi propisa, odnosno zakona i podzakonskih akata u oblasti poljoprivrede.

Sporazum će stvoriti mogućnosti za razvoj trgovinskih odnosa i podsticanje investicija i svake vrste ekonomske kooperacije, kazao je ministar.

On je podsetio da Srbiju čeka veliki posao u periodu od dobijanja statusa kandidata do ulaska u EU.

Denio je ukazao da su Srbija i Francuska dve zemlje u kojima je poljoprivreda veoma važna kako politički tako i ekonomski.

Pogledajte još