Puštena trojica osumnjičenih za Medački džep

ZAGREB, 2. marta 2012. (Beta) - Zagrebačko županijsko državno tužilaštvo pustilo je u petak na slobodu trojicu bivših hrvatskih vojnika koji su uhapšeni pod sumnjom da su počinili ratni zločin u Medačkom džepu 1993, dok je protiv dvojice optuženih zatražilo odredjivanje jednomesečnog pritvora.

O odredjivanju pritvora dvojici bivših vojnika, komandantu čete Devete gardijske brigade Josipu Krmpotiću i pripadniku te jedinice Veliboru Šolaji, odlučivaće u petak zagrebački Županijski sud, javlja Hrvatska radiotelelvizija.

Tužilaštvo je najavilo da će uskoro izdati saopštenje o tom slučaju. Prema navodima hrvatskih medija, medju uhapšenom petoricom bivših hrvatskih vojnika jesu i bivši pripadnici Devete gardijske brigade Ivan Jurković i Miroslav Peti i bivši vojni obaveštajac Milan Tomljenović.

Krmpotićev advokat izjavio je da je njegov klijent negirao krivicu za dva krivična dela ratnog zločina koja mu se stavljaju na teret, ali zbog tajnosti istrage nije mogao da kaže za šta se tačno Krmpotić sumnjiči.

Policija je u četvrtak potvrdila hapšenje petorice bivših pripadnika hrvatske vojske, ali nije objavila njihova imena.

Pogledajte još