Pad Tipsarevića i Troickog, Ana napredovala

BEOGRAD, 5. marta 2012. (Beta) - Srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki pali su na svetskoj rang listi (ATP), dok je teniserka Ana Ivanović napredovala je za jedno mesto na WTA listi i sada je na 16. poziciji.

Najbolji svetski teniser Novak Djoković ostao je na vodećoj poziciji. Drugi je Španac Rafael Nadal, a treći Švajcarac Rodžer Federer.

Srpski teniser Janko Tipsarević je zamenio mesto sa Huanom Martinon del Potrom iz Argentine i sada je deseti, dok je Viktor Troicki nazadovao za tri pozicije, pa zauzima 25. mesto sa 1.420 bodova.

Promena medju najboljih deset tenisera desila se i na petoj poziciji, pošto je David Ferer iz Španije sa tog mesta potisnuo Žo-Vilfreda Congu iz Francuske.

Medju srpskim teniserkama, Ana Ivanović je napredovala i sada je 16. sa 2.585 bodova. Bojana Jovanovski, koja ima 556 bodova, pala je sa 111. na 119. mesto, dok je Jelena Janković na 14. poziciji sa 2.950 bodova.

Medju vodećih deset teniserki na svetu nije bilo promena. Na prvom mestu ostala je Viktorija Azarenka iz Belorusije, koja ima 8.980 bodova. Druga je Marija Šarapova, a treća Petra Kvitova.

Pogledajte još