Pešić: Bolji smo nego što trenutno stojimo na tabeli!

"Počeli smo bez tenzije. Presija nije potrebna, ali tenzija jeste. Igrači su verovatno pomislili da su toliko dobri da mogu rutinski da odrade ovu utakmicu, istuširaju se i kažu idemo dalje. Još nismo ta Zvezda, iako naši protivnici misle da jesmo", rekao je Pešić i prokomentarisao kvalitetnu igru iz drugog poluvremena.

"Kada odigramo dva puta takvih 15 minuta, možemo da govorimo o Zvezdi. Još nije vreme da se pevaju pesme, da se bečimo i javljamo publici. Do toga je pred nama težak put."

Šef struke ipak ističe da je ova ekipa kvalitetna, svakako bolja od plasmana na tabeli.

"Ne, dobra smo ekipa, bolji smo nego što trenutno stojimo na tabeli Jadranske lige, ali nismo stigli do te faze razvoja. Krka je otvorila drugu četvrtinu serijom 8-0 a da nismo napravili nijedan faul. Ne zbog toga što nismo hteli, nemamo iskustva i rutine u takvim situacijama. To je košarka, a ne zakucavanje preko glave. Nije ovo ulični basket "tri na tri". Pokušavamo da vaspitavamo igrače na način koji ne dozvoljava da se razviju u cirkusante. Na čelu sa predsednikom i sa našim prijateljima, nastojimo da održimo taj sistem u klubu."

Pogledajte još