U Srbiji se venčavaju gej parovi?

Kako prenosi Kurir, forumaši na sajtu Gay-Serbia.com napisali su 2. marta da je zakazano prvo gej crkveno venčanje u Srbiji!

- Danas me je bivši dečko pitao da mu budem kum. Razgovarao je sa svojim sadašnjim, kopali malo po netu, uspostavili kontakte, i našli crkvu u Srbiji koja je spremna da obavi venčanu ceremoniju - pohvalio se ortacima na forumu neko ko je sebe nazvao „Gorilica“.

(old_image)

Oni su se, naravno, oduševili i pitali o kojoj je crkvi reč.

- Zasad ne mogu da obelodanim naziv crkve, jer se sve to radi u strogoj tajnosti, a i njih dvojica jos nisu odlučili kada će se to desiti - odgovorio je Gorilica, a ortaci mu kazali da je bolje tako nego da „sutra osvane u Kuriru“.

Predrag Azdejković
, predsednik Gej-lezbijskog info-centra - GLIC, navodi za Kurir da je, bez obzira na to što je „zakleti ateista“, pokušao da pronađe da li u Srbiji postoji crkva u kojoj mogu da se venčaju istopolni partneri.

- Nisam našao. Ali ukoliko se uzme u obzir da sveštenici mogu sami da odlučuju koga će da venčaju, može da se desi da je neki od njih doneo odluku da venčava homoseksualne partnere - kazao je on.

SPC: To je nemoguće!

Kako za Kurir tvrde u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, ništa se dosad nije promenilo u stavu pravoslavnog hrišćanstva o homoseksualcima, njihovom zajedničkom životu i venčanjima.

- Pitanje da li ćemo da dozvolimo da stupanje u brak bude blagosloveno ostaje bespredmetno - rečeno je Kuriru u SPC.

Pogledajte još