Prolećna klavirska fešta

BEOGRAD, 5. marta 2012. (Beta) - Vroclavska filharmonija i pijanisti Bertran Žiro i Frank Vaser pod vodjstvom dirigenta Vladimira Kiradjijeva, otvoriće u nedelju 11. marta na Kolarcu Prolećnu klavirsku feštu koja je posvećena kompozitoru Klodu Debisiju, najavili su u ponedeljak organizatori.

Predsednik Upravnog odbora Jugokoncerta Dejan Sinadinović rekao je na konferenciji za novinare da će na otvaranju Prolećne klavirske fešte nastupiti i mlada pijanistkinja Ljubica Stojanović koja će svirati kompoziciju Ane Mihajlović, specijalno naručenu za taj festival.

"Klavirska fešta ove godine najefikasnije nastupa sa tri platforme koje su važne za brend tog festivala. To su, pre svega, neuobičajen program, predstavljanje mladih muzičara i podsećanje na važne godišnjice", rekao je Sinadinović.

Na programu prvog koncerta su dela Kloda Debisija, Vitolda Lutoslavskog, američkog kompozitora Džona Kejdža i Ane Mihajlović, a ulaznice po ceni 100, 200 i 300 dinara mogu se kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

posvećena je francuskom kompozitoru Klodu Debisiju povodom 150. godišnjice njegovog rodjenja, a taj festival organizuje Jugokoncert uz podršku Francuskog instituta i Italijanskog instituta za kulturu.

Pogledajte još