O pretnjama na upravnom odboru

GORNJI MILANOVAC, 6. marta 2012. (Beta) - Predsednik Metalca iz Gornjeg Milanovca Dušan Dražović rekao je da će Upravni odbor raspravljati o pretnjama koje je funkcioner tog fudbalskog kluba uputio jednom novinaru.

"Novinar je uvek korektno izveštavao, a o ovome će se razgovarati na Upravnom odboru, jer takvo ponašanje nije primereno klubu, a verovatno je posledica nedeljnog poraza", rekao je Dražović agenciji Beta.

Novinar Sportskog žurnala Slavko Kostić prijavio je u ponedeljak policiji da mu je direktor Metalca Vladan Petrović pretio, a policija je pokrenula istragu o tome. Taj gest naišao je na oštru osudu sportske javnosti u Srbiji, a naročito u Zapadnoj Srbiji.

Bivši trener Metalca i poznato fudbalsko ime Jovica Škoro, ocenio je neprihvatljivim da se novinarima upućuju bilo kakve pretnje, jer nisu oni krivi za rezulalte, niti njihove ocene donose bodove.

Predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije Petar Jeremić, je u Gornjem Milanovcu rekao da je Vladan Petrović mogao da reaguje kroz institucije ako su objavljene neistine, a nikako da ugrožava bezbednost novinara.

Pogledajte još