Otvorena Nacionalna škola boksa

BEOGRAD, 6. marta 2012. (Beta) - U Beogradu je u utorak počela da radi Nacionalna škola boksa, koja će biti besplatna za sve polaznike, a čiji cilj je omasovljenje ovog sporta u Srbiji.

Tvorci ove ideje su nekadašnji bokseri Ljubiša Simić i Dragan Vasiljević, a treninzi će se održavati u Republičkom zavodu za sport. Škola je osnovana pod pokroviteljstvom Bokserskog saveza Srbije.

Glavni promoter je najuspešniji srpski bokser Nenad Borovčanin.

"Ideja je, pre svega, da radimo sa mladima... Omladina treba da se bavi sportom. Pozivamo roditelje da pošalju svoju decu kod nas, da se usmeravaju na pravi način. Ovo je naš doprinos razvoju sporta u Srbiji", rekao je Borovčanin novinarima.

Direktor Zavoda Jasminko Pozderac ocenio je da boks "zaslužuje pažnju", jer se dešava nešto što se nije ranije dešavalo.

"Boks zaslužuje pažnju, pogotovo sada kada se dešava nešto što ranije nije bila praksa. Ideja o školi je potekla od naših bivših šampiona. Imaju ovde sve kapacitete i verujem da će u budućnosti imati još bolje uslove. Cilj je da se škola raširi po celoj Srbiji", rekao je Pozderac.

Srbija će imati svoje predstavnike na Olimpijskim igrama u Londonu, prvi put posle 12 godina.

Pogledajte još