Rekonstruisaće se 830 km poljskih puteva

BEOGRAD, 6. marta 2012. (Beta) - Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i trgovine Srbije i 46 opština potpisali su u utorak ugovore o izgradnji i rekonstrukciji ukupno 830 kilometara poljskih puteva u vrednosti od 700 miliona dinara.

"Iz budzeta će za te namene biti izdvojeno 450 miliona dinara, dok će ostatak posla biti finansiran iz budžeta lokalnih samouprava, a rekonstrukcija i izgradnja će biti uradjene u naredna četiri meseca", kazao je ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović prilikom potpisivanja ugovora u Skupštini Srbije.

Petrović je rekao da će već od leta oko 35.000 poljoprivrednih gazdinstava imati poboljšane uslove poslovanja zbog lakšeg pristupa svojim parcelama, a za još 55.000 gradjana na tim područjima biće olakšan saobraćaj. Posao će, kako je dodao, obaviti domaće gradjevinske firme.

Direktor Uprave za zemljište Ministarstva poljoprivrede i trgovine Zoran Knežević kazao je da su sredstva za uredjenje poljskih puteva obezbedjena iz budžeta Ministarstva, odnosno od naknada za izdavanje u zakpu državnog poljoprivrednog zemljišta.

Pogledajte još