Milan se provukao u Londonu

Fudbaleri Arsenala uspeli su večeras u Londonu da pobede Milan sa 3:0, ali im to nije bilo dovoljno da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona.

Milan je u prvom meču ova dva tima, 15. februara, na svom terenu slavio sa 4:0.

Posle odličnog prvog poluvremena i golova Lorana Kosjelnija u 7, Tomaša Rosickog u 26. i Robina Van Persija iz penala u 42. minutu, igrači Arsenala imali su još jednu sjajnu šansu za pogodak kojim bi izborili produžetak.

Kapiten Van Persi pokušao je da sa pet metara iz prve prebaci loptu preko golmana Kristijana Abijatija, ali je italijanski čuvar mreže, iako na kolenima, reagovao refleksno i sačuvao svoj gol.

On je prethodno u istom napadu, nogom, zaustavio pokušaj Žervinja.

Gosti iz Milana jedinu šansu u prvom poluvremenu imali su u 45. minutu, kada je izuzetno loše šutirao Stefan El Šaravi. On je sa desne strane utrčao u kazneni prostor Arsenala, ali je sa nekoliko metara loptu poslao daleko pored gola.

(old_image)

U drugom delu ekipa Milana igrala je sigurnije, a Antonio Nočerino propustio je priliku da postigne pogodak za svoj tim.

On je sa četiri metara šutirao pravo u golmana Vojčeha Šćešnjija.

Šansu za gol imao je i Zlatan Ibrahimović, kada je šutirao sa oko 25 metara pored gola, posle slabog ispucavanja Arsenalovog golmana.

Domaći tim poveo je preciznim udarcem glavom Kosjelnija, posle kornera koji je izveo Aleks Okslejd-Čemberlejn.

Na 2:0 povisio je Rosicki, pošto je iskoristio loše ispucavanje Tijaga Silve i sa 12 metara šutirao u donji desni ugao.

Trećem golu Arsenala prethodio je faul Alžirca Džamela Mesbaha nad Okslejd-Čemberlejnom u kaznenom prostoru Milana. Van Persi je snažnim udarcem sa "bele tačke" savladao Abijatija.

U drugom revanšu osmine finala igranom večeras Benfika je u Lisabonu sa 2:0 pobedila Zenit i tako nadoknadila poraz iz Sankt Peterburga, gde je bilo 3:2 za ruski tim.

Rezultati osmine finala fudbalske Lige šampiona:

Arsenal - MILAN 3:0 (prvo meč 0:4)

BENFIKA - Zenit 2:0 (2:3)

Sreda:

Barselona - Bajer Leverkuzen (3:1) Apoel - Lion (0:1)

13. marta:

Inter - Olimpik Marselj (0:1) Bajern - Bazel (0:1)

14. marta:

Čelsi - Napoli (1:3) Real Madrid - Cska (1:1)

Beta

Pogledajte još