Otvorena Nacionalna škola boksa u Beogradu

Tvorci ove ideje su nekadašnji bokseri Ljubiša Simić i Dragan Vasiljević, a treninzi će se održavati u Republičkom zavodu za sport. Škola je osnovana pod pokroviteljstvom Bokserskog saveza Srbije.

Glavni promoter je najuspešniji srpski bokser Nenad Borovčanin.

"Ideja je, pre svega, da radimo sa mladima... Omladina treba da se bavi sportom. Pozivamo roditelje da pošalju svoju decu kod nas, da se usmeravaju na pravi način. Ovo je naš doprinos razvoju sporta u Srbiji", rekao je Borovčanin novinarima.

Direktor Zavoda Jasminko Pozderac ocenio je da boks "zaslužuje pažnju", jer se dešava nešto što se nije ranije dešavalo.

"Boks zaslužuje pažnju, pogotovo sada kada se dešava nešto što ranije nije bila praksa. Ideja o školi je potekla od naših bivših šampiona. Imaju ovde sve kapacitete i verujem da će u budućnosti imati još bolje uslove. Cilj je da se škola raširi po celoj Srbiji", rekao je Pozderac.

Srbija će imati svoje predstavnike na Olimpijskim igrama u Londonu, prvi put posle 12 godina. Predsednik BSS Velizar Đerić rekao je da se nada da će boks postati masovniji.

"Ovo je veliki povratak boksa. Nadam se da će se iz masovnosti izroditi neki novi šampioni. Ne treba zaboraviti da smo posle 12 godina izborili učešće na Olimpijadi, što nije uspela nijedna bivša jugoslovenska republika", rekao je Đerić.

Beta

Pogledajte još