Ponovo radi bioskop "Fontana"

Svečano otvaranje bioskopa, biće ujedno i svečano otvaranje Festivala Frankofonog Filma, u sklopu kojeg će biti prikazan film "Izvor", Radi Mialeanija.

Kompleksan i dugotrajan proces obnove ovog prostora inicirala je Opština Novi Beograd sa namerom da se delatnošću bioskopa Fontana razvije Centar evropskog i dečijeg filma, kao edukativni segment filmske umetnosti koji nedostaje i Novom Beogradu i Gradu Beogradu. Partneri u realizaciji programa evropskog i dečijeg filma su Centar za filmsku umetnost "Art & Popcorn" i Dečiji Filmski Festival "Kids Fest".

Nakon Festivala Frankofonog Filma, već u prvih mesec dana redovnog rada, u prostoru bioskopa biće prikazana i retrospektiva savremenog slovenačkog filma, a u toku su pregovori sa ambasadama i filmskim centrima drugih evropskih zemalja oko organizacije sledećih programa.

Renoviran prostor bioskopa Fontana, sa najnovijom prikazivačkom tehnikom, koja uključuje savremene digitalne 3D projektore, ali i klasični 35mm filmski projektor, biće pravo mesto za uživanje u kvalitetima evropske i domaće filmske produkcije.

FOTO GALERIJA: Kako danas izgleda bioskop "Fontana"?

Pogledajte još