Buntovnici zapalili Arenu

Popularna meksička grupa RBD, koju čine zvezde popularne telenovele "Rebelde" ("Buntovnici"), prikazivane na dečjoj televiziji Hepi, održala je spektakularan koncert. Sala Beogradske arene bila je popunjena do poslednjeg mesta, a meksička petorka (jedna članica nije došla), koja puni stadione širom sveta, pokazala je zašto za njima lude tinejdžeri.

Turneja pod nazivom "The Empezar Desde Cero" počela je u februaru, koncertom u Hidalgu, u SAD. Nastavljena je koncertima u Meksiku, Čileu, Hondurasu, Salvadoru, Argentini, Paragvaju, Brazilu, Španiji, Sloveniji, Rumuniji, ali i Srbiji. Za beogradski koncert, najavljen još početkom aprila, karte po ceni od 1.600 do 6.000 dinara planule su u neverovatno kratkom roku. Fanovima benda RBD ovo je poslednja prilika da vide svoje ljubimce na delu, budući da je meksička šestorka pre mesec dana najavila da posle ove turneje prestaje s radom. Uzaludne su bile peticije na Internetu, pa čak i ulični protesti, koji su 24. avgusta održani širom sveta i u Beogradu.

Bilo kako bilo, koncert visokog rizika, kako su ga okarakterisali zbog 15.000 maloletnika, prošao je bez ijednog incidenta, osim padanja u nesvest, što je u poslednje vreme postalo sastavni deo ovakvih događa, jer svi žele da priđu što bliže idolima. Samo oni malobrojni, koji su za kartu dali 3.500 dinara da bi bili tik uz binu, mogli su da se pozdrave, dodirnu i daju poklon u obliku plišanih lutkica. Članovi benda Dulse Marija, Anahi, Alfonso Herera, Kristofer Ukerman i Kristijan Čavez izveli su brojne hitove - "Ensena me", "Salvame", "Nuestro amor", "Besa me sin miedo"...

Interesantno je da je samo 40 devojčica preko raznih medija uspelo da dobije upoznavanje sa članovima benda, slikaju se, dobiju autogram i pitaju ih šta žele. Među njima je bila i dvanaestogodišnja Iva, koja je posle sat vremena čekanja ipak uspela u onome što je želela i na čemu će joj pozavideti drugarice iz škole:

- Čula sam za grupu kada sam počela da gledam tinejdžersku seriju. U aprilu, kada su najavili njihov dolazak, pratila sam sve u novinama šta se piše o njima, tako sam saznala da u svakoj zemlji praktikuju upoznavanje sa fanovima. Slučajno sam dobila kartu za to, čekala sam ih više od sat vremena, poljubila ih, dobila autograme i pitala ih kako su na španskom. Jedino mi je žao što nisu dali da se slikamo s našim aparatima.

Debitantski album "Rebelde“" objavili su u decembru 2004, a veliki hitovi postale su numere "Solo Quedate en Silencio", "Salvame" i "Un Poco de Tu Amor". Ploča je u Latinskoj Americi prodata u milionskom tiražu, a iako nije objavljena na engleskom jeziku, u SAD je prodato više od 400.000 primeraka. RBD su do sada objavili pet studijskih albuma, koji su prodati u više od 10 miliona primeraka.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još