U SAD i Britaniji hapse hakere

NJUJORK, 7. marta 2012. (Beta) - Šestoro ljudi iz SAD, Irske i Velike Britanije uhapšeno je zbog sumnje da su kao članovi hakerskih grupa Lulsek, Anonimni i Antisek napadali kompjuterske službe širom sveta.

Odao ih je vodja Lulseka, Hektor Ksavijer Monsegur, koji je diskretno uhapšen još juna prošle godine, javljaju svetski mediji.

Bi-Bi-Si, pozivajući se na saopštenja američke i britanske policije navodi da su se iza rešetaka sada našla tri državljana Britanije, dva državljana Irske, koje je, navodno, odao Monsegur.

Takodje se navodi da je uhapšen i državljanin SAD, Džeremi Hamond, u hakerskom svetu poznat kao "Anarhaos", a u vezi sa decembarskom kradjom mejlova agencije za strateška istraživanja Stratfor, koje sada objavljuje Vikiliks.

Televizija Foks njuz je javila da Hektor Ksavijer Monsegur, poznat pod nadimkom "Sabu" tajno da saradjuje sa FBI-jem pošto je bez buke uhapšen u junu prošle godine i pošto je priznao krivicu za "hakovanje" korporacija i vladinih agencija širom sveta, kradju poverljivih informacija, obaranje i menjenje sadržaja sajtova.

Pogledajte još