Domaća produkcija medju velikanima modernog baleta

BEOGRAD, 7. marta 2012. (Beta) - Na Beogradskom festivalu igre od 28. marta do 12. aprila premijerno u Beogradu i regionu biće izvedeno 11 predstava, medju kojima i jedna domaća produkcija, najavila je u sredu direktorka tog festivala Aja Jung.

Na konferenciji za novinare Jung je rekla da će na ovogodišnjem festivalu učestvovati najaktuelnije kompanije, plesne trupe i koreografi modernog baleta na svetskoj sceni.

Ona je kazala da će 10. aprila na festivalu biti izvedena domaća predstava "Balada o mesecu" koreografa Saše Ilića i kompozitora Miloja Milojevića i Dušana Radića, u koprodukciji Opere Madlenijanum, Srpskog muzikološkog društva i Beogradskog festivala igre, dodala je Jung.

"Na sceni Sava centra videćemo ono što je najvažnije i najveće, Nacionalnu plesnu kompaniju iz Madrida, montrealsku trupu La la la Hjuman Steps i Holandski plesni teatar", rekla je Jung.

Ona je navela da će u Madlenijanumu 28. i 29. marta nastupiti francuska diva baleta Silvi Gilem sa partnerom Raselom Malifontom, kanadsko-nemačka trupa Kid Pivot (8. april) i koreografkinja Kristal Pajt, kao i Kompanija Hofeša Šehtera (12. april).

Ambasador Velike Britanije u Beogradu Majkl Devenport rekao je da je Beogradski festival igre postao prepoznatljiv u regionu i da njegov uticaj prevazilazi granice Srbije.

Pogledajte još