Otvoren sajam obrazovanja Edufer

BEOGRAD, 8. marta 2012. (Beta) - Sajam obrazovanja Edufer (EDUfair)otvoren je u četvrtak u Beogradu, a na manifestaciji koja će trajati do 10. marta više od 80 izlagača iz 17 zemalja predstaviće svoje programe studiranja i stipendiranja.

Ambasadorka SAD Meri Vorlik rekla je na otvaranju Sajma da se na univerzitetima u SAD školuje oko 1.500 studenata iz Srbije, a da je na američkim univerzitetima prošle godine boravilo više od 700.000 studenata iz inostranstva.

"Velike su šanse za stipendije i nastavak školovanja u SAD i treba ih iskoristiti", rekla je Vorlik i pozvala posetioce da obidju štand SAD, zemlje počasnog gosta ovogodišnjeg 9. EDUfera.

Ona je navela da je bitno da studenti tokom školovanja koriste i prilike za sticanje prakse i za volontiranje, pošto će im to pomoći da kasnije lakše stignu do poslediplomskih studija.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da veliko interesovanje stranih izlagača na sajmu pokazuje i njihovo veliko interesovanje za srpske studente.

On je naveo da je odluka o školovanju i profesionalnoj orijentaciji jedna od najvažnijih u životu i da manifestacije poput Sajma obrazovanja mogu značajno da pomognu.

Pogledajte još