Sudija Blagoje Jakšić negirao krivicu

BEOGRAD, 8. marta 2012. godine (Beta) - Član Visokog saveta sudstva sudija Blagoje Jakšić negirao je u četvrtak na početku sudjenja pred Specijalnim sudom navode optužnice da je zloupotrebama pribavio 20 miliona dinara.

Predsednik sudskog veća Dragan Milošević rekao je da je Jakšićeva odbrana dostavila rešenje o upisu hipoteke na stan u vrednosti od 80.000 evra, koji je Jakšić ponudio kao jemstvo, pa bi optuženi sudija u toku dana mogao da bude pušten iz pritvora, koji mu je odredjen posle hapšenja u septembru 2011. godine.

Optuženi Blagoje Čurović, Dragan Gavrilović, Milorad Laketić i Ljubomir Biševac takodje su negirali krivicu, a postupak je razdvojen u odnosu na optuženog Miroslava Božovića koji je zbog bolesti sprečen da duži period prisustvuje i prati tok sudjenja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Jakšića da je kao predsednik Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici zloupotrebama nelegalno pribavio 20 miliona dinara.

Jakšić je 14. januara u pismu Društvu sudija Srbije naveo da je postupak protiv njega režiran sa ciljem da ne kaže šta se dogadjalo u radu Visokog saveta sudstva.

Pogledajte još