Parni valjak - punjenje emocionalnih baterija!

Nakon punih Arena, Aki i bend su odlučili da Beograd razgale jednim opuštenijim i intimnijim gostovanjem u Srpskoj prestonici. Pa drugim...pa trećim... Zakazali su ukupno pet koncerata u Sava Centru, zbog neverovatnog interesovanja publike koja je znala i za samo par dana da pokupuje karte za koncert. Nešto karata je ostalo samo za poslednji, peti nastup, i ako je sudeći po onome što smo prve večeri videli, može da se desi da uskoro ne bude ni njih. Sledeće godine, ako ovako nastave, mogu i stadion da „rezervišu“ za gostovanje...

Jedan od najboljih bendova na prostorima bivše Jugoslavije uspeo je da skoro dva i po sata drži Sava Centar pod „tenzijom“, skoro da nije bilo ni minuta slobodnog prostora od pevanja, tapšanja, igre, smeha i suza.

Prelepo, toplo i udobno sređena bina čekala je bend. Velika platna koja su kasnije, zahvaljujući svetlima, davala dušu prostoru... Starinske lampe, tepisi i drveni komadi nameštaja... Gitare, perkusije, bubanj, klavir, prateći vokali, gudači... i jedan od najboljih vokala na Balkanu.
Aki Rahimovski je sa osmehom i oduševljenjem izašao na binu, i sa nje sišao dva i po sata kasnije. U međuvremenu, desio se jedan od najlepših, najemotivnijih i najkvalitetnijih koncerata koje smo skoro videli u Beogradu.

(old_image)

Počeli su pesmom „Sjaj u očima“ sa istoimenog albuma iz 1988.godine, a onda prešli na veliki hit „Moja je pjesma lagana“. Veliki deo Centra „Sava“ već je pevao sa njima, neki su čak počeli da ustaju, kada je Aki pozdravio publiku, podsetio se koncerata u Areni i obećao da više neće praviti tako velike pauze. Sledeća na redu je bila „Neda“, a onda se Aki prisetio vremena kad je otišao „700 milja od kuće“ i krenuo da gradi karijeru.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU SA KONCERTA PARNOG VALJKA

Hitova „Parni Valjak“ ima toliko da ne biste mogli ni da se setite svih pesama koje biste voleli da čujete na njihovom koncertu. Zato i ne čudi fantastična atmosfera u sali kada su započeli „Zastave“, a onda prešli na pesmu „Nedelja“. Odsvirali su i „Prazno tijelo“, a zatim krenuli i sa predstavljanjem novog albuma „Stvarno nestvarno“ koji su izdali 2011.godine. „Kralj iluzija“, onda i naslovna „Stvarno nestvarno“, a onda povratak u ranije godine pesmom „Ivana“.

Nije morao Aki da pozove publiku da ustane i peva sledeću pesmu, ali je to učinio... Krenuo je ritam, a on je samo otpevao prvu reč „Naoružan....“ i publika je sama nastavila da u glas peva pesmu „Ljubavna“.

„Jesen preskačem“, „Javi se“, pa kratak instrumental posle kojeg se na binu najpre vratila jedna od dve dame koje pevaju prateće vokale, da započne duet „Dok je tebe“. Nakon pesme „Sunčanom stranom“ usledio je još jedan veliki hit koji je opet, razgalio publiku, ali i Akija spustio sa bine... Uz „Uhvati ritam“ pevao je sa klincima iz publike, davao ljudima mikrofon, podigao i ostatak Sava Centra na noge.

(old_image)

Koncert je bio pun lepih boja, dobrog raspoloženja i iskrenih emocija. I pre nego što su, zaređavši nekoliko predivnih pesama, potpuno razoružali sve prisutne.

„Sad ćemo stvarno bez struje...“ Pogasila su se svetla u Sava Centru, ostalo je iza njih zvezdano nebo, a Aki je zamolio publiku da doda još po neku „zvezdu“ mobilinim telefonom...kao nekad upaljačima... „Vrijeme ljubavi“, „Kada me dotakne“, „Dođi“... Posle ove tri vrhunske balade, usledila je još jedna, ali u potpuno drugačijem ritmu: latino verzija „Jesen u meni“. Podigla se zatim atmosfera uz „U ljubav vjerujem“, pa se igralo uz „Lutka za bal“ a regularni deo koncerta završili su sa „Ugasi me“.

(old_image)

"Ludi šeširdžija“ Aki Rahimovski, zasluženo je dobio najveći aplauz. Energičan, nasmejan i potpuno predan onome što radi. Bez greške je i ovog puta otpevao svaki ton, igrao i animirao publiku, pozirao klincima koji ga slikaju i najiskrenije komunicirao sa svima.

Ceo Sava Centar bio je na nogama, i nije bilo sporno da će bend opet izaći na binu, nakon nekoliko minuta neverovatniih aplauza i navijanja... Uz „U prolazu“ predstavljen je i ovaj sjajan bend, koji je, kao i uvek, zvučao perfektno.

Aražmanski, opet, drugačija ali legendarna „Sve još miriše na nju“ i onda kraj.
Ili ne?
Napunili ste nam baterije, sada možemo ovako i sutra i prekosutra...“
„Kao ti“, „Dok si pored mene“ i onda se bend poklonio publici, slikao se sa Sava Centrom u pozadini, i otišao da odmara pred nastupe koji ih očekuju naredna 4 dana.

Nismo se iznenadili dobrim koncertom, očekivali smo ga. „Parni valjak“ je bend koji ima sve to je potrebno da vas „nagovori“ da dođete na njihov nastup svaki sledeći put kada vam se ukaže prilika, kvalitet, dobre pesme, i dušu...
Iskreno, svim srcem daje se Aki svojoj publici svaki put kada je na bini. I koliko pruža, toliko i dobije zauzvrat. Negde između njega i nas desi se magija koja koncerte „Parnog valjka“ čini nezaboravnim.

POGLEDAJ FOTOGRAFIJE SA KONCERTA PARNOG VALJKA

Pogledajte još