"Iks faktor" u Srbiji od 2013.

"Iks faktor" dolazi u Srbiju 2013, a pored posebnih pravila takmičenja ovaj program se razlikuje od sličnih programa i na osnovu milionskih ugovora.

Pobednik "Iks faktora" dobija ugovor vredan milion i po dolara koji potpisuje sa „Soni mjuzikom“ i „Siko mjuzikom“, a put ka slavi im je širom otvoren.

Šou će biti realizovan na nivou celokupnog regiona, a ime emitera koji će dobiti prava na prikazivanje ovog programa, koji je osvojio kako Evropu tako i Ameriku, biće naknadno objavljeno, piše "Blic".

U producentskoj kući MBK, ovom listu je potvrđeno da je licenca za "Iks faktor" otkupljena, ali se zasad ne zna na kojoj televiziji će se prikazivati ovaj šou.

- Budući da se radi o formatu ove veličine, za kojim je poludeo ceo svet, u obzir mogu da dođu najveći emiteri u regionu - objašnjavaju u MBK.

U RTS-u kažu da će i naredne sezone raditi serijal "Ja imam talenat".

- Ovaj projekat se pokazao kao izuzetan šou, tako da nema potrebe da ga prekidamo. Što se tiče "Iks faktora", netačna je informacija da će se emitovati sledeće sezone na RTS, što ne znači da se neće naći na našoj televiziji u nekom narednom periodu - kažu u ovoj medijskoj kući, dok na Televiziji B92 ističu da nemaju nikakve informacije po pitanju "Iks faktora".

- Politika kuće je da nikakve informacije ne dajemo unapred - kažu u „Prvoj“.

Pogledajte još