Nemački reprezentativci rade domaće zadatke

BERLIN, 21. juna 2006. (Beta-Rojters) – Nemački centarfor Miroslav Kloze koristi slobodno vreme koje ima kod kuće tako što pokušava loptom da pogodi prekidač i tako uključuje i isključuje svetlo u kući.Klozeova vežba u dnevnoj sobi deo je domaćeg zadatka koji je reprezentativcima na Svetskom prvenstvu zadao selektor Jirgen Klinsman.
“Imamo velike prekidače kod kuće. Kad nemam šta da radim, pokušavam loptom da ih uključim ili isključim. Razbio sam jednu vazu i jednu sliku”, rekao je 28-godišnji Kloze.
Ako se ostavi po strani šteta, Klinsmanovi saveti za poboljšanje preciznosti šuta izgleda da su urodili plodom.
Centarfor je u prve tri utakmice šampionata postigao četiri gola – po dva u prvom i trećem meču. Nemačka je pobedila u sve tri utakmice i u subotu će u četvrtfinalu igrati protiv Švedske.
“Dobro je što nam selektor zadaje ove domaće zadatke. Moramo da preuzmemo individualnu odgovornost. Moj zadatak je da radim na svojoj agilnosti i radio sam baš to”, rekao je bek Nemačke Arne Fridrih.
Klinsman je govorio koliko su fizička i psihička priprema važne još od kada je preuzeo reprezentaciju 2004. godine.
Klinsman je angažovao psihologa i kondicione trenere, a igrače je podvrgavao redovnom testiranju pre rada na pripremama na Sardiniji i u Ženevi.
“Sada mogu da priznam da rezultati tog testiranja nisu bili tako dobri. Znali smo da nas čeka težak rad i to smo i uradili – svako je dobio individualni program rada. Isplatio se sav naporan rad”, rekao je Klinsman.
Nemačka ima samo dva dana da se pripremi za utakmicu protiv Švedske, ali Klinsman u ekipi nema nikakvih problema – ni sa povredama, ni sa suspenzijama.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.